CloudStudy V2: ir dzimusi jaunā e-apmācību un pikšķerēšanas uzbrukumu simulāciju un aizsardzības platforma

Pēc vairāk nekā gadu ilga izstrādes procesa ir sasniegusi savu pirmo komerciāla laidiena versiju CloudStudy V2 jaunā un modernā platforma. Jaunā platforma ir pilnībā no nulles stāvokļa veidots risinājums, kurā esam apvienojuši vairāku gadu pieredzi, kas gūta ikdienā sniedzot e-apmācību pakalpojumus mūsu klientiem.

CloudStudy – pasaules līmeņa risinājums.

Ņemot vērā, ka šī platforma pamatā ir orientēta, kā eksporta produkts, tās izstrādes procesā tika ņemti vērā izplatītako pasaules līmeņa konkurējošo risinājumu priekšrocības un trūkumi, tādēļ varam viennozīmīgi apgalvot, ka mūsu jaunā platforma atbilst un daudzos aspektos pat pārsniedz starptautiska līmeņa kvalitātes latiņu. Un par to mēs esam ļoti lepni.

Bet ar ko tieši tad CloudStudy ir tik īpašs ? To centīsimies atbildēt šajā ziņas ierakstā.

Lietojamība un dizains

Sistēma viscaur ir veidota, ņemot vērā mūsdienu korporatīvo IT risinājumu dizaina un lietojamības vadlīnijas, lai panāktu, ka lietotājam būtu pēc iespējas mazāk iespēju kļūdīties vai nespēt kādu funkciju izpildīt. Rezultātā sistēma ir kļuvusi tik neierasti tīra un vienkārša, ka brīžiem mums pašiem šķiet, ka kaut ko esam aizmirsuši..
Faktiski, sistēmu var sākt lietot praktiski bez apmācību nepieciešamības, jo lai palaistu e-apmācību un pikšķerēšanas simulācijas apvienoto kampaņu ir jānospiež viena poga un jāiziet 5 vai 6 soļu procesam. Mēs, protams, katram gadījumam iekļāvām arī video pamācību.

Pārdomāta un efektīva e-apmācību pārvaldība

Lai padarītu e-apmācību procesa īstenošanu maksimāli vienkāršu, universālu un plūstošu, mēs nodalījām jēdzienus – apmācību kurss (saturs) un apmācību kampaņa. Līdz ar to platformā ir iespējams izveidot apmācību kampaņu, kura var ietver jebkuru apmācību saturu, kas klientam platformā ir pieejams (nopirkts). Turklāt, apmācību kampaņa var būt bezgalīgi gara un atkārtojas katram studentam tad, kad iepriekšējās apmācības derīguma termiņš ir beidzies. Apmācību saturs ir pilnībā versionējams, ļaujot jaunu saturu kampaņas ietvaros rādīt tikai tiem studentiem, kuri vēl konkrēto saturu nav lasījuši.

Zināšanu pārbaudes jeb testi ir nodalīti no apmācību satura. Tas ļauj izvēlēties testu piemērošanas obligātumu, kā arī procesu - pirms vai pēc apmācībām. 

Mūsu izveidotā lietotāju pārvaldība un paziņojumu sistēma ļauj ārkārtīgi vienkārši komunicēt ar apmācāmajiem darbiniekiem, ļaujot tos grupēt pēc klientam vēlamiem parametriem un sūtīt tiem paziņojumus, izmantojot dažādus izsūtīšanas scenārijus gan tieši (konkrētiem saņēmējiem), gan dinamiski (pēc noteiktiem nosūtīšanas kritērijiem).

dePhish: IT drošības risinājums

dePhish ir IT drošības risinājums, kurš aptver vairākus satura un funckionalitāteselementus, kuri ir integrēti CloudStudy platformā:

  • Anteraktīvs kiberdrošības apmācību saturs - jautras un pamācošas animācijas filmas, viegli uztverami apmācību video, interaktivitāte un zināšanu pārbaudes testi.
  • Automatizēta pikšķerēšanas simulācija - SMART dePhish pikšķerēšanas tehnoloģija automātiski pavada IT drošības e-apmācību kampaņu.
  • dePhish poga MS Outlook klientā – lietotāji var “atklāt” pikšķerēšanas simulācijas e-pastus vai līdzdarboties IT drošības aizsardzības procesā, nododot aizdomīgus e-pastus drošības speciālistu izskatīšanai.

Kā redzams, esam sākuši transformāciju no tīra apmācību rīka uz aizsardzības rīku, kura darbināšanu nodrošina aktīva apmācīto darbinieku līdzdalība. 

Spēļu un sacensību elements jeb gamification

Viena no būtiskākajām problēmām, ar ko mēs saskārāmies pie mūsu klientiem – nepietiekama darbinieku iesaiste apmācībās. Ja darbinieku nemotivē mācību process pats par sevi, tad bieži motivāciju var gūt tieši no spēles elementa – darbinieki bieži vēlas būt starp uzvarētājiem vai vismaz nebūt starp zaudētājiem. Šim nolūkam mēs jaunajā platformā radījām spēļu un sacensību elementus, kur lietotāji varēs savstarpēji (gan individuāli, gan komandās) sacensties par līderpozīcijām un publiski saņemt uzslavas un balvas.

Satura e-veikals

Platforma ietver satura e-veikalu, kurā klienti var ātri pieteikties jauna/papildus satura vai licenču iegādei. Šim nolūkam vairs nav nepieciešams rakstīt e-pastus vai zvanīt.

Atbilstība korporatīvajām vajadzībām

Platforma ir pilnībā pielāgojama klientu korporatīvajam stilam (krāsas, logotips, web domēns, e-pastu serveris utt.) un integrējama ar klienta Active directory servisiem. Tas ļaus klientiem nodoršināt pakalpojumu tā, lai viņu darbinieki pat nenojaustu, ka tiek izmantots ārējs mākoņpakalpojums.

Komerciālā pārvaldība – citā līmenī

Platforma no biznesa viedokļa ir radīta automatizētam un produktīvam darbam ar partneriem – platformas distributoriem un satura autoriem. Tā ļauj sīki un detalizēti uzskaitīt visu, kas nepieciešams pārdošanas un licencēšanas komercprocesiem.

Protams, vēl ir daudz lietu, pie kurām vēl tiek strādāts, bet jau šobrīd mēs esam ļoti gandarīti un lepni par paveikto.